Evento Awards > Ajankohtaista

Ajankohtaista

21.11.2017

Evento Awards – enemmän kuin juhla

Luvassa enemmän avoimuutta ja viestintää. Toiveena keskustelua alan asiantuntijuudesta ja sen roolista.

Kaisa Eljaala New Work Agencysta toivoo, että tapahtuma-alan ammattilaiset näkisivät Evento Awardsin kokonaisuutena, jolla nostetaan esille alan asiantuntijuutta.

– Se ei ole pelkkä juhla.

Kisan suurimmat haasteet ovat tähän asti liittyneet viestintään. Nyt aiotaan olla jopa karkean suoria ja rehellisiä. Potentiaalisille kisaajille tuomariston taustat ja valintaperusteet avataan yksityiskohtaisemmin.

Ehdokkaat eivät tuomariston mukaan ole aikaisemmilla kerroilla riittävän selkeästi kertoneet, mitä tapahtumalla tavoiteltiin ja mitkä olivat tulokset. Nyt finalisteilla on mahdollisuus pitchata työnsä livenä tuomaristolle.

– Perinteisillä tapahtumatoimistoilla ei välttämättä ole vahvaa copya, joka osaisi kirjoittaa tapahtumien sisällöt tiivistetysti auki. Myyjille se on luontaisempaa. Uskon, että luvassa on mielenkiintoisia esityksiä.

Pitchaukset avaavat jokaiselle, minkälaiset työt ovat finaalissa ja miksi.

– Ehkä osalle selviää näin myös, miksi oma työ ei yltänyt finaaliin.

Juhlan suunnittelusta Eljaala kommentoi näin:

– Olemme saaneet eri puolilta palautetta, jonka pyrimme huomioimaan. Kohderyhmä on haastava, he ovat kaiken kokeneita ja paljon tehneitä. Rahalla emme pysty tekemään mitään sellaista, mitä ei olisi jo nähty tai tehty. Nyt keskitymme ihmisiin ja siihen, että he viihty-vät. Tapahtuman slogankin on It’s all about people. Yksilön tarpeet ratkaisevat, ja kyse on juhlasta, ei gaalasta.

Luvassa on yllätyksellisiä ratkaisuja. Eljaala luottaa täysin valittuihin yhteistyökumppaneihin. Vahvoja suunnittelijoita ei useinkaan riittävästi vielä hyödynnetä.

– Toivon, että jokainen saa juhlasta eväitä omaan työhönsä.

Minglailu kollegoiden ja alihankkijoiden kanssa on tapahtumassa tärkeää.

– Olen itsekin tavannut siellä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa olen tehnyt 15 vuotta työtä sähköpostitse. On tosi kiva nähdä joskus kasvotustenkin.

Eljaala toivoo, että juhlimaan saavutaan avoimin mielin. Rakentavaa keskustelua kaivataan aina siitä, miten asiantuntijuutta voidaan korostaa, ja miten se suuressa kuvassa saadaan nousuun.