Evento Awards > Ajankohtaista

Ajankohtaista

26.08.2020

Järjestänkö juhlaa vai viruslinkoa?

Palasin kesälomalta viikon etuajassa Evento Awards tapahtuman järjestelyjen käynnistämistä varten. Maaliskuun pitchauspäivät ja palkintojuhla peruttiin pandemian vuoksi, aivan kuten kaikki muutkin tapahtumat kesän loppuun saakka.

Valtakuntamme järeät kriisitoimet tehosivat ja juhannuksen alla tapahtumille näyttäytyi elokuulle vihreä valo. Kisan keskeytyminen ja palkintojuhlan peruuntuminen jäivät kaivelemaan useampaa tahoa. Teimme rohkean ratkaisun ja päätimme pitää Evento  Awards -palkintojuhlan Kongressi-messupäivien yhteydessä. Nyt jos koskaan olisi se hetki, kun tapahtuma-ala tarvitsee kannustusta ja huomiota.

Elokuun puolivälissä maskikeskustelu kävi kuumimmillaan ja media oli täynnä toisen aallon paniikkia. Sain kuulla jopa kysymyksen "aiotteko todella järjestää tapahtuman, siitähän tulee takuuvarmasti viruslinko". 

Paineet iltajuhlan peruuttamiselle nousivat päivä päivältä ja lopulta päätimme jo toisen kerran peruuttaa palkitsemistapahtuman. Tapahtumajärjestäjänä vastuu turvallisuudesta oli meillä. Tapahtuman luonteen ja vieraiden lukumäärän vuoksi emme tässä maailman tilanteessa voineet taata turvallista palkintojuhlaa. Tuossa vaiheessa Kongressi-messut olivat vielä toteutumassa ja Evento Awardsiin suunniteltu kaksi päiväinen pitchaustapahtuma mahdollinen. Palkinnot päätettiin jakaa tuossa tilaisuudessa. Viikko vierähti ja messut peruttiin.

Evento Awards -palkinnot piti alun perin ojentaa voittajille jo maaliskuussa. Tarvittiin yksi viikonloppu ajatusten selkeyttämiseen, muutama puhelu ja päätös oli valmis. Evento Awards viedään loppuun hybriditapahtumalla. Tapahtumateollisuus tarvitsee positiivista virettä ja palkinnot pitää saada voittajille. Tapahtuman visut olivat valmiina, tila löytyi ja kumppanit lupasivat lähettää vain pieniä laskuja työtunneista. Talkoohenkeä löytyi. 

Tapahtuma järjestetään huomenna torstaina 27.8. klo 17.40 alkaen. Tervetuloa seuraamaan ensimmäistä hybriditapahtumaamme. Linkki tapahtumaan löytyy eventoawards.fi sivuilta. Livetapahtumaan Finlandia-talolle kutsun saivat finalistit, tuomarit ja sponsorit. Evento Awardsin sivuilta voi katsoa tapahtuman tallenteen myöhemmin.

Samanlaisia tarinoita on nyt paljon. Livetapahtumat on peruttu lähes poikkeuksetta, yksi toisensa jälkeen. 

Rokotusta odotellen, Nina Harlin