Evento Awards > Ajankohtaista

Ajankohtaista

21.11.2017

Kaikkein kriittisin yleisö

Kutsuimme kesäkuussa kattavan joukon tapahtuma-alan ammattilaisia, kumppaneita ja Evento Awards -kilpailijoita saman pöydän ääreen. Keskustelun myötä kävi selväksi, että kilpailulle on tarve ja siitä on hyötyä muun muassa sparrauksessa.

Kilpailutyön ilmoittaminen pistää tekijät miettimään, miksi tapahtumia tehdään ja mikä on kunkin tapahtuman vaikutus. Finalistikolmikkoon pääseminen, voitosta puhumattakaan, on puolestaan ylpeyden aihe ja kannustaa tekijöitä tsemppaamaan jatkossakin. Yleisösarjojen finalisteilla menestys on puolestaan näkynyt suoraan liikevaihdossa.

Evento Awards on intohimoisten ihmisten kilpailu ja voitontahto on kova – siksi itse juhlailtaan kohdistuu paljon odotuksia. Kaikki haluavat voiton kotiin, ja helposti unohtuu, että on jo loistava saavutus päästä kolmen parhaan joukkoon.

Evento Awards palkitsee parhaat kumppanit ja osaavimmat ammattilaiset. Tämä on tärkeää, sillä luottokumppanit ovat korvaamattomia ja kilpailu nostaa esille uusia potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Juhlailta on tapahtuma-alan vapaailta, mutta ammattilaiset eivät silmiään sulje omissa juhlissaankaan. Tässä juhlassa on yleisö, joka on nähnyt, kuullut, fiilistellyt ja maistanut kaiken, mikä luo toki painetta.

Kiitollisena Kaisa Eljaalan ja hänen tiiminsä mukaantulosta seuraan nyt ideointia vierestä. Tavoitteenamme on järjestää mukava ilta, jossa parhaat palkitaan, vatsa tulee täyteen ja lasissa on sopivasti kuplia. Ja paikan päällä ovat kaikki – nämä bileet järjestetään teille tapahtuma-alan ammattilaiset!

Myös itse kilpailu muuttuu. Tuomariston työt on nyt jaettu kahdelle eri porukalle. Yleisösarjojen ehdokkaat arvioivat tuomarit, jotka todella tietävät ja tuntevat toimijat. Nämä ammattiostajat pitävät riman korkealla. Tapahtumia puolestaan arvioi kokoonpano, jolla on selkeä ammatillinen näkemys tapahtuma-bisnekseen. Jokaisen tuomarin katseluperspektiiviä on avattu eventoawards.fi-sivustolla.

Edellisistä vuosista poiketen tapahtumasarjojen finalistit esittelevät työnsä tuomaristolle Kongressi-messuilla ja saavat näin mahdollisuuden kertoa enemmän tapahtumastaan. Tuomaristo saa puolestaan tilaisuuden kysyä heitä arveluttaneet asiat. Lopulliset päätökset tehdään näin vasta juhlapäivänä 12. huhtikuuta. 15 finaalityön avaaminen antaa erinomaisen tilaisuuden oppia parhailta ja nähdä tuloksellisia tapahtumia.

 

Evento Awards -juhlailtaa vietetään 12. huhtikuuta.

Halataan ja skoolataan Tapahtumakeskus Telakalla!

 

Nina Harlin

liiketoimintajohtaja