Evento Awards > Ajankohtaista

Ajankohtaista

01.02.2017

Missä mennään, Jukka Kuronen?

Tuotat tänä vuonna Evento Awardsin. Missä tunnelmissa lähdet suunnittelemaan tapahtuma-alan ammattilaisille suunnattua palkintojuhlaa?

– Ensimmäinen palaveri on vasta pidetty. Ideani herättivät hämmennystä: eihän näin voi tehdä! Vastasin epäileville, että mitäs jos kuitenkin tehtäisiin? Ajatuksena on toteuttaa Oscar-tyyppinen musiikkigaala, jonka käsikirjoittajana ja tv-tuottajana itse toimin. Nyt kuitenkin ollaan tapahtumatuottajalle tyypillisessä tilanteessa, että palataan lähtöpisteeseen ja kaikki suunnitelmat ovat vielä auki. Muutama henkilö, jonka ajattelin ottaa toteutukseen mukaan, ei voikaan osallistua. Silti pysyn alkuperäisessä ideassa.

Suuri haaste on tehdä juhla alan ammattilaisille, sillä he ovat jo tehneet ja kokeneet lähes kaiken. Tarkoituksena ei silti ole keksiä pyörää uudelleen, vaan sisältö edellä mennään tässäkin tilaisuudessa.

Pidän Kulttuuritalon aakeasta ja laakeasta pinnasta, jota voi käyttää projisoinnissa. Sitä onkin tarkoitus hyödyntää Evento Awardsissa. Juhlasaliin olen suunnitellut green room -tyylistä, artistilämpiöistä tuttua nostattavaa tunnelmaa. Katsotaan, miltä lopullinen toteutus näyttää – tapahtuma-alalla yllätyksiä tulee aina!

 

Onko sinulla kokemusta gaalojen tuottamisesta?

Järjestin aikoinaan enemmänkin gaaloja. Kun ne muutama vuosi sitten nousivat taas omalle työpöydälleni, kaivoin muistiinpanot esille ja kävin läpi vanhoja toteutuksia: mikä toimi ja mikä ei. Otin yhteyden kollegaani Heidi Musakkaan, ja teemme Awardsin yhdessä hänen kanssaan.

Juuri nyt minulla on monta rautaa tulessa, sillä tulevalla viikolla juhlitaan tuottamaani, 650-henkistä PRO-gaalaa Wanhassa Satamassa. Seuraavalla viikolla Savoy-teatterissa on GX Gay -gaala, jonka ohjelman olen käsikirjoittanut, ja jonka ohjaan ja tuotan. Sinne saapuu 450 vierasta ja tunnustuksia jaetaan 15 kategoriassa. Molemmat gaalat vedän jo toista vuotta peräkkäin.

Haasteena QX Gay -gaalassa on, että palkinnonjakajien tulisi liittyä jotenkin juhlan teemaaan. Usein heille tulee viime hetkessä peruutuksia, ja on keksittävä tilalle uudet henkilöt. Peruutukset ovat nykyään yleisiä, niihinkin tottuu. Siksi tuottajalla pitää olla ’plan b’ aina mielessä. Menetettyä ei pidä jäädä murehtimaan, vaan on tehtävä nopeita ja luovia ratkaisuita. Jos joku henkilö ei tule, niin hän ei tule. Se on hyväksyttävä, eikä tilanteen vatvomiseen pidä käyttää turhaa energia. Otetaan homma hanskaan ja jatketaan eteenpäin.

 

Miten Evento Awardsiin saapuvien kannattaa valmistautua juhlaan?

Ei muuta kuin parasta päälle kerrankin, että kehtaa astella punaiselle matolle.

 

Kuka?

Jukka Kuronen

• Toteuttanut erilaisia show- ja teatteriproduktioita.

• Tekee tiivistä yhteistyötä merkittävien suomalaisten viihdetaitelijoiden kanssa.

• Toteuttaa lavastuksen ja valosuunnittelun Valkeakosken Kaupunginteatterin Sven Tuuva -musikaaliin, jonka ohjaa Tiina Brännare.

• Ohjaa Varsin Iloisen Teatterin (VIT) Noin 10-vuotisjuhlakonsertin.

• Keikkailee lisäksi Jukka K. -dragshow’nsa nimissä.

 

Liput nyt myynnissä:

www.lippu.fi/eventoawards