Evento Awards > Ajankohtaista

Ajankohtaista

19.11.2017

Moderni kanteletar

Kun kanteleesta pärähtää Billie Jean, on yleisön huomio taattu. Suomalaiskansallinen instrumentti ja yllättävät biisivalinnat tekevät Ida Elinasta omaperäisen, Evento Awards -palkinnon arvoisen esiintyjän.

Ida Elina aloitti esiintymisen vuonna 2012 valmistuttuaan Sibelius-Akatemiasta. Nykyisin lahjakas muusikko esiintyy noin 300 kertaa vuodessa ympäri maailmaa, ja tiedon Esiintyjä/Taiteilija-sarjan voitostaankin hän vastaanotti etänä Yhdysvalloissa. Yritystapahtumien lisäksi Ida Elina konsertoi muun muassa festivaaleilla, klubeilla, kirkoissa ja kouluissa.

– Ida Elina pystyy rakentamaan monipuolisen, yllättävän ja viihdyttävän kokonaisuuden pelkällä nainen ja kantele -yhdistelmällä, kehuu suojattinsa palkinnon Evento Awardsin lavalla pokannut tuottaja Jim Hakola.

– Kilpailun sloganin mukaisesti: It’s all about people. Ida Elina on valoisa ihminen, joka osaa huomioida yleisön persoonallaan ja mielettömällä ammattitaidollaan.

Menestyksen takana on kuitenkin kova työ ja oman, uniikin konseptin löytäminen.

– Ollessani vuonna 2009 vaihto-oppilaana Japanissa näin Youtube-videon, jossa Billie Jean soi rytmikkäästi akustisella kitaralla. Silloin päätin, että tätä teen myös kanteleella, haastattelua varten Puolasta tavoitettu Ida Elina kertoo.

– Suomalainen kantele on maailmalla tuntematon soitin. Olen innostunut tekemään perinnesoitintamme tutuksi aivan uudella tavalla, ja keikkojeni yllätysmomentti – kantele ja popmusiikki – on varmasti vaikuttanut myös voittooni yhdessä asiakaslähtöisen työskentelytapani kanssa.

  • Ida Elina  Voittaja!
  • Improryhmä Kolina
  • Niina Lahtinen