Evento Awards > Ajankohtaista

Ajankohtaista

17.01.2018

Muutoksen tuulet puhaltavat – kaksi uutta palkintoa

Viime huhtikuussa Evento Awards -juhlassa palkittiin tapahtuma-alan ammattilaisia jo 4. kerran. Kilpailua kehitetään jatkuvasti ja juhla on tarkoituksella erilainen vuosittain. Vuonna 2017 mukaan tuli uusi palkintokategoria, Alan vaikuttaja. Uutta oli sekin, että tapahtumasarjoissa kisanneet finalistit saivat ensimmäistä kertaa tuomariston palautteet itselleen.   

Olemme viimeisen vuoden aikana pitäneet mietintämyssyn tiukasti päässämme ja pyytäneet palautetta eri tahoilta. Tavoitteena on tehdä kilpailusta koko alaa kehittävä, saada sille sen ansaitsemaa huomiota päättäjien silmissä ja varmistaa että kisa- ja tuomarointiprosessi toimii mutkattomasti.  

Kehitystyö aloitettiin heti vuoden 2017 Evento Awards -juhlan jälkeen, jolloin pyysimme palautetta kaikilta tapahtumaan osallistuneilta. Ennen kesälomia vetäydyimme tuomariston ja finalistien kanssa miettimään kilpailun tulevaisuutta, ja lisää inspiraatiota etsimme syksyllä BEAWorld -tapahtumasta, jossa palkittiin ensimmäistä kertaa maailman parhaat tapahtumat. Näiden jälkeen jokaisella tiimin jäsenellä oli varmasti yksi jos toinenkin idea hatussaan, joita lähdimme soveltamaan ensi vuoden kilpailuun.  

Mikä sitten muuttuu? Suurimmat muutokset koskevat tuomarointia. Tuomaroinnista tehdään yhä läpinäkyvämpää jakamalla jatkossakin tuomareiden kommentit tapahtumasarjoihin osallistuville. Tuomariston kokoonpanoon on myös kiinnitetty huomiota ja tänä vuonna yleisösarjoja tuomaroi joukko alan huippuja, jotka työssään esimerkiksi varaavat tapahtumatiloja, catering-palveluita tai esiintyjiä. Heillä on siis aidosti kokemusta ehdotetuista kumppaneista tapahtuma-alan näkövinkkelistä.  

Tapahtumatöitä tuomaroi jälleen sekä kotimaiset että ulkomaiset tapahtuma-alan superstarat, mutta tuomarointiin lisätään yksi elementti – pitchaus. Tapahtumasarjojen finalistit pääsevät pitchaamaan omaa työtään tuomaristolle 12. huhtikuuta Kongressimessuilla. Näin sekä tuomaristolla että yleisöllä on mahdollisuus kysyä tarkentavia kysymyksiä – päätös voittajasta tehdään siis vasta juhlapäivänä!  

Tulemme tänä vuonna ottamaan yleisön mukaan kilpailuun entistä tiukemmin ja antamaan heille mahdollisuuden päästä tapahtumatöihin pintaa syvemmälle sekä vaikuttamaan suoraan palkinnon voittajaan. Tällä kertaa Evento Awards -kilpailussa jaetaan ensimmäistä kertaa Yleisön suosikki -palkinto, johon yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa äänestämällä. Yleisön suosikki -palkinnosta kilpailevat yleisösarjojen finalistit eli esimerkiksi ravintolat/kahvilat, alan vaikuttajat ja juontajat/puhujat. Äänestys aukeaa helmikuun aikana ja äänestyksen yhteydessä on mahdollisuus vielä jättää tuomaristolle kommentteja ehdokkaasta.  

Toinen uusi palkinto jaetaan tapahtumatöiden kesken. Tuomaristo pisteyttää jälleen jokaisen tapahtumatyön, mutta nyt jokainen tapahtumatyö kilpailee myös parhaasta pistemäärästä – ei vain omassa sarjassaan vaan voittaakseen tapahtumasarjojen Grand Prix -palkinnon.