Evento Awards > Ajankohtaista

Ajankohtaista

02.12.2015

Sykähdyttävä esitys tempaa mukaansa

Evento Awards -tuomari Elina Husa kertoo, mikä saa hänet syttymään tapahtumassa.

Minut saa hereille tapahtumassa jo tila, jossa tapahtuma on järjestetty. On erittäin tärkeää, että tila on mitoitettu oikeaksi tapahtumaa silmällä pitäen ja että tilan mahdollinen somistus on mietitty teemaan sopivaksi. Mahdollisten tarjoiluiden sujuvuutta ja makua ei voi myöskään vähätellä. "Hyvä ruoka, parempi mieli" -ajattelu pätee ennen, tapahtumaa tai tilaisuutta, sen aikana ja jälkeen! Ikävä kyllä osallistujien mieleen jää huono ruoka, vaikka tapahtuman muu osuus menisikin nappiin. Olennaista on myös, että aikataulut sujuvat ohjelman mukaisesti sekä se että tunnelma on saatu luotua teemaan sopivaksi.  

Erityisesti innostun sykähdyttävästä esityksestä. Tietenkin riippuu tilanteesta, seuraanko tapahtumaa, esitystä, urheilusuoritusta, musiikkia tai jotakin muuta. Onko esitys katseltavaa, kuunneltavaa tai onko kyseessä asiakastapaaminen tai palvelutilanne.

Evento Awardsissa on monta eri kategoriaa, joten eri asiat painottuvat kussakin sarjassa. Yhtä tai kahta asiaa on vaikea nostaa esille, mutta tässä muutamia itselleni olennaisia ominaisuuksia: palvelualttius, innostuminen, asiakkaan ”kenkiin” heittäytyminen, yhteistyö, esiintymistaidot, maittava ruoka, esillepano, puhujana innostava ja asiansa osaava ammattilainen. 

Kirjoittaja on SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksen johdon assistentti ja SOK-yhtymän Sihteerikillan puheenjohtaja. Ollut järjestämässä SOK:n 100-vuotisjuhlia ja vuoden 1999 taitoluistelun MM-kisoja. Taitoluistelun kolminkertainen Suomen mestari, joka on Taitoluisteluliiton edustajana tutustunut kansainvälisten urheilutapahtumien maailmaan.

Elina Husa 

Elina Husa