Evento Awards > Info > Tuomaristo

Tuomaristo

Arttu Kallio

Suunnittelija, Tapaus Oy

Kerro minkälaista roolia tapahtumat ovat näytelleet urallasi (oletko esim. ollut itse järjestämässä, tilaajana, puhujana, kouluttajana)?

Ensikosketuksen tapahtumiin sain nuorena, siloposkisena rauhanturvavänrikkinä Kosovassa, missä toimenkuvaani kuului korkean tason kokousten ja valtiotason vierailuiden järjestelyistä huolehtiminen. Myöhemmin opiskeluaikoina paiskin alan iltahommia enimmäkseen catering-yrityksissä. Viimeiset yhdeksän vuotta ovat vierähtäneet kolmessa eri tapahtumatoimistossa tapahtumien tuottamisen, myynnin ja suunnittelun parissa. Lisäksi olen häärinyt mukana MPI:n toiminnassa, käynyt puhumassa tapahtumista eri oppilaitoksissa ja alan tapahtumissa sekä kirjoittanut Paha Tuottaja -blogia.

Mitkä asiat ratkaisevat, kun valitset yhteistyökumppaneita/palveluita tapahtumiisi?

Työskentelen tapahtumien suunnittelijana, ja sopivien yhteistyökumppaneiden löytäminen on olennainen osa työtäni. Sopivien kumppaneiden valitseminen on aina tapahtumakohtaista, mutta kyky erottua muista ja tarjota jotain ainutlaatuista on aina eduksi. Lisäksi arvostan suuresti palveluiden selkeää ja houkuttelevaa kuvausta.

Mihin asioihin kiinnität erityisesti huomiota arvioidessasi eri sarjojen ehdokkaita? Anna muutamia esimerkkejä.

Itsekin monia kilpailuhakemuksia niska hiessä laatineena kiinnitän huomiota siihen, miten ehdokkaat ovat onnistuneet tunnistamaan ja esittämään omat, erityiset vahvuutensa napakasti ja oivaltavasti. Lisäksi arvostan ehdokkaita, jotka pystyvät kuvamaan selkeästi sen lisäarvon, minkä he tuottavat asiakkailleen. Myös raikkaus ja luovuus erottuvat aina edukseen.

Mitä odotat Evento Awards -kilpailulta?

Olen saanut olla mukana Evento Awardsin tarinassa sen alusta saakka niin palkintojuhlan tuottajan, finalistin, esiintyjän kuin ihan vaan vieraan roolissa, ja odotan seuraavalta Evento Awardsilta samaa kuin joka kerta: Suomen parhaiden tapahtuma-alan tekijöiden esiin nostamista sekä upeaa tapahtumaa, joka kokoaa meidän pienet, mutta hajanaiset piirit hetkeksi yhteen juhlimaan onnistumisia.