Evento Awards > Info > Tuomaristo

Tuomaristo

Joni Pakanen

Taikuri, Evento Awards -voittaja 2019

Kerro minkälaista roolia tapahtumat ovat näytelleet urallasi (oletko esim. ollut itse järjestämässä, tilaajana, puhujana, kouluttajana)?

Olen esiintynyt pienestä pitäen ja taikuus on ainoa työ, jota olen koskaan tehnyt. Koulutukseltani olen Mediatuottaja (AMK), mutta erityisesti tapahtumatuotannot ovat lähellä sydäntäni. Kun en ole itse lavalla esiintymässä, olen yleensä apuna järjestämässä tapahtumia. Voisin siis todeta, että tapahtumat ovat kouluttaneet minusta show-tuotantojen ammattilaisen ja on hienoa, että voin jakaa nykyään oppejani eteenpäin.

Mitkä asiat ratkaisevat, kun valitset yhteistyökumppaneita/palveluita tapahtumiisi?

Luottamus täytyy ansaita. Kun joskus kohtaa hyvän toimija on todella helppoa kääntyä uudelleen hänen puoleensa. Suositukset ovat hyvä lähtökohta, mutta lopullinen suhde syntyy vasta kun pääsee konkreettisesti tekemään jotain yhdessä. Palvelun tarjoajia on paljon, mutta ainesta yhteistyökumppaneiksi on vain harvoista. Itse arvostan rehellisyyttä, avoimuutta ja aitoutta. Positiivinen asenne ja aito kiinnostus tekemistä kohtaan erottavat ammattilaiset harrastelijoista.

Mihin asioihin kiinnität erityisesti huomiota arvioidessasi eri sarjojen ehdokkaita? Anna muutamia esimerkkejä.

Ammattitaitoa on helppo mitata. Markkinointia voi nykyään tehdä kuka vaan, sillä nettisivuilla voi sanoa mitä vaan. Mutta se miten toimija lunastaa odotukset kertoo mielestäni paljon. Asiakkaiden kommentit ja palaute ovat myös hyvä mittari. Lisäksi yritän parhaani mukaan nähdä pinnan alle ja sen jälkeen suorittaa arvioinnin kokonaiskuvan pohjalta.

Mitä odotat Evento Awards -kilpailulta?

Erittäin mielenkiintoista ja etuoikeutettua päästä arvioimaan tapahtuma-alan parhaimmistoa. Opin taatusti itse myös paljon uutta näistä toimijoista, mikä samalla motivoi tekemään parhaani tuomaristossa.