Evento Awards > Info > Tuomaristo

Tuomaristo

Juhapekka Koppanen

Toimitusjohtaja, perustaja, Prime Event Ltd

Kerro minkälaista roolia tapahtumat ovat näytelleet urallasi (oletko esim. ollut itse järjestämässä, tilaajana, puhujana, kouluttajana)?

  • Olen työskennellyt tapahtumien parissa yli 20 vuotta - tapahtumamarkkinointi on erikoistumisalueeni ja se on minun juttuni. Aloitin urani Seikkailu Oy:ssä 90-luvun puolivälissä, jonka jälkeen palvelin Woltti Groupia miltei vuosikymmenen. Lataamo Groupin viisivuotisen komennukseni jälkeen olen luotsannut omaa yritystäni Prime Eventiä. Yhtiöni tavoitteena on kehittää alalla toimivien ammattilaisten osaamispääomaa, liiketoimintaa ja asiakkailleen tuottamaa lisäarvoa sekä näiden kautta kasvattaa tapahtumamarkkinointialan tunnettuutta ja arvostusta. Olen suunnitellut ja toteuttanut urani aikana tuhansia tapahtumamarkkinointiprojekteja ja olen täten ollut tapahtumateollisuuden eri palvelujen ja tuotteiden suurkuluttaja.

Mitkä asiat ratkaisevat, kun valitset yhteistyökumppaneita/palveluita tapahtumiisi?

  • Tapahtuman suunnitteluvaiheessa ideat, ratkaisut ja palveluntuottajat määräytyvät valta-osin asetettujen tavoitteiden, järjestävän organisaation brändin ja kohderyhmien ehdoilla. Toki käytettävissä oleva varallisuus vaikuttaa asiaan olennaisesti. Tarpeet näiden kautta ovat moninaiset, mutta eri toimijoilta edellytyksenä ovat tuotteiden ja/tai palveluiden kokonaisvaltainen laadukkuus ja soveltuvuus edellä mainittuihin projektikohtaisiin reunaehtoihin.

Mihin asioihin kiinnität erityisesti huomiota arvioidessasi eri sarjojen ehdokkaita? Anna muutamia esimerkkejä.

  • Laadukkuus sekä jatkuva toiminnan ja palvelukokonaisuuden kehittäminen ja kehittyminen ovat lähellä sydäntäni.  Palvelujen ja/tai tuotteiden erikoislaatuisuus, innovatiivinen ote ja raikas lähestymistapa omaan tekemiseen on aina tehnyt minuun vaikutuksen - niin myös varmasti tällä kertaa.

Mitä odotat Evento Awards -kilpailulta?

  • Evento Awards on nostattanut tapahtumateollisuuden arvostusta niin alan sisällä kuin myös sen ulkopuolella. Kokonaisuuden kannalta tarkasteltuna odotan ja toivon kilpailulta innovatiivisia ratkaisuja, joilla asiakkaiden haasteet on saatu ratkaistua ja tavoitteet toteutettua. Toivon kilpailun osaltaan madaltavan kotimaisten toimijoiden kynnystä osallistua myös alan kansainvälisiin kilpailuihin. Kerrotaan siis suomalaisesta tapahtumaosaamisesta myös maamme rajojen ulkopuolella.