Evento Awards > Info > Tuomaristo

Tuomaristo

Marianne Harjula

Juontaja, Evento Awards -voittaja 2019

Kerro minkälaista roolia tapahtumat ovat näytelleet urallasi (oletko esim. ollut itse järjestämässä, tilaajana, puhujana, kouluttajana)?

Olen toiminut tapahtumien parissa aktiivisesti jo 20 vuoden ajan ja kokemusta on kertynyt sekä ammatti-, että yleisötapahtumista vuosien saatossa monenlaisissa rooleissa. Päätoimisena juontajana olen saanut kokea, miten tuottajat ja asiakkaat näkevät tapahtuman omilta kanteiltaan ja miten soljuvaan sekä molempia tahoja miellyttävään tulokselliseen ja parhaaseen lopputulokseen päädytään ja mitä se vaatii yhteistyöltä ja tekijöiltä. Tapahtuman järjestäjän, kouluttajan ja puhujan roolit ovat myös tulleet vuosien saatossa minulle tutuiksi. Niiden pohjalta on ollut mielenkiintoista pureutua vielä syvemmälle tapahtuman perustuksiin ja siihen mitä kaikkea tapahtuma pitää sisällään, jotta lopputuloksena on onnistunut, kaikkia osapuolia miellyttävä tilaisuus.

Mitkä asiat ratkaisevat, kun valitset yhteistyökumppaneita/palveluita tapahtumiisi?

Kokonaisuuden ja tavoitteiden yhteinen ymmärtäminen on tärkeää, jotta tapahtuman punainen lanka säilyy alusta loppuun asti. Lisäksi koen merkittävänä, että tapahtuman kumppaneina ja tekijöinä toimivat tuovat myös itse aktiivisesti ideoitaan esiin aidolla halulla ja draivilla sekä antavat näin osaamisellaan tapahtumalle lisäarvoa. Luottamus ja henkilökemia sekä kommunikointi tekijöiden välillä on myös erityisen tärkeässä roolissa.

Mihin asioihin kiinnität erityisesti huomiota arvioidessasi eri sarjojen ehdokkaita? Anna muutamia esimerkkejä.

Pidän merkittävänä, että ehdokkaat osaavat jäsennellä omat erityisosaamisensa ja ammattitaitonsa selkeästi ja tuovat esiin jotain omaa, millä erottuvat massasta ja mitä itse arvostavat eniten tapahtumissa. Oman urapolun kehitys sekä tulevaisuuden näkymät ja visiot kertovat myös ehdokkaiden asenteesta tulevaisuuteen alalla.

Mitä odotat Evento Awards -kilpailulta?

Odotan mielenkiintoisia kohtaamisia alalla toimivien kesken. On hienoa, että Evento Awards -kilpailu tuo tekijöitä esiin ja nostaa alalla toimivien arvostusta entisestään. Olen iloinen saadessani toimia tuomaristossa tänä vuonna ja tutustua lisää tapahtuma-alan toimijoihin.