Evento Awards > Medialle

Medialle

04.10.2019

Evento Awards uudistuu

Tämänvuotisessa Evento Awardsissa jaetaan yhä useampia palkintoja. Puhujapalkinto ojennetaan kolmelle voittajalle, lisäksi yritys- ja kuluttajatapahtumissa palkitaan erikseen sekä osallistujille maksuttomat että maksulliset toteutukset. Parhaan tapahtumatoteuttajan valitsee tästä lähtien tapahtumasarjojen tuomaristo ja aiemmin vain tapahtumasarjoihin kuulunut pitchaus laajenee myös yleisösarjoihin.

 

Uudistusten tarve oli ilmassa jo keväällä, kun tuomaristo päätyi jakamaan kaksi erikoispalkintoa erityisen ansioituneille tapahtumatoteutuksille.

– Työt olivat palkinnon arvoisia, mutta ne painivat väärässä sarjassa. Se johtui siitä, ettei sopivaa sarjaa ollut, kertaa tuomariston puheenjohtajana jatkava Petri Hollmén.

– Moni hyvä tapahtuma on voinut jäädä kilpailusta kokonaan ulos, koska sille ei ole ollut oikeaa sarjaa. Toisaalta kilpailuasetelmat ovat saattaneet olla joillekin osallistujille epäreilut, sillä samassa sarjassa on kilpaillut budjetiltaan täysin eri kokoluokan toteutuksia. Toivon, että tämänvuotisten uudistusten myötä jokainen tapahtuma löytää oman sarjansa.

Myös viime vuonna lanseerattu uusi kilpailusarja, Tapahtumatoteuttaja, siirtyy tänä vuonna tapahtumasarjojen alle.

– Tapahtumia strategisten tavoitteidensa saavuttamiseen käyttävä inhouse-osaaja ei välttämättä näy isoina juhlina tai festareina suurelle yleisölle. Siksi pidimme tärkeänä, että tapahtumatoteuttaja valitaan tästä lähtien osana tapahtuma-ammattilaisten ilmoittamia ja tuomaroimia tapahtumasarjoja.

KOLME PUHUJAPALKINTOA

Tapahtuma-alan kehittyessä ja monipuolistuessa uusien kilpailusarjojen tarve kasvaa. Hyvä esimerkki on puhujabisnes, jonka voimakkaan kasvun myötä Evento Awardsissa palkitaan tästä lähtien kolme eri puhujaa.

– Puhujabisneksen jatkuva kehitys näkyy myös alan yritysten lisääntyneessä kilpailussa. Kun bisnes kasvaa, ammattitaitokin kasvaa, Hollmén summaa. Tänä vuonna Evento Awardsin yhteistyökumppanina aloittaa puhujatoimisto MySpeaker. Uudistuksen myötä puhujapalkinto jaetaan nyt tarinankertojalle, muutoksentekijälle ja globaalille vaikuttajalle.

PITCHAUS MUUTTAA LOPPUTULOSTA

Evento Awardsin tapahtumasarjoihin kaksi vuotta sitten lanseerattu pitchaus tulee tänä vuonna myös osaksi yleisösarjoja. Kaikille avoimessa pitchaustilaisuudessa tuomaristolle pääsevät siis esiintymään koko kilpailun kaikki finalistit.

– Kilpailuhakemuksesta ei aina käy ilmi kaikki se, mikä tuomaristoa kiinnostaa. Pitchauksella tämä puute saadaan korjattua, Hollmén perustelee.

– Pitchit todella vaikuttavat lopputulokseen. Aikaisempina vuosina kirjallisen työn perusteella ykköseksi rankatut tapahtumatyöt ovat pudonneet ja pitchauksen ansiosta niiden ohi on noussut selviä voittajia. Myös pitchauksessa välittyvä ilo, into ja asenne ratkaisevat.

Kaikkea onnistuneellakaan pitchauksella ei silti paikata. Hollmén kehottaa tapahtumasarjojen kilpailijoita kiinnittämään erityistä huomiota tapahtumatöidensä tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen.

– Tapahtumasarjoissa pärjää työ, jonka tavoitteet ja tulokset ovat linjassa. Tavoitteen ei tarvitse olla euromääräinen, mutta sitä täytyy pystyä mittaamaan. Hyvässä hakemuksessa kerrotaan, mitkä olivat tapahtuman tavoitteet, miten niitä mitattiin ja kuinka hyvin ne saavutettiin.

TAPAHTUMA-ALAN KORKEIN TUNNUSTUS

Muutosten keskellä yksi kuitenkin on ja pysyy.

– Evento Awardsin tarkoituksena on palkita vuosittain kaikkia niitä tahoja ja henkilöitä, joilla on oikeanlaista asennetta, ammattitaitoa ja kykyä saavuttaa asetetut tavoitteet laadukkaiden tapahtumien avulla, Hollmén kiteyttää.

Tuomariston päätökset herättävät vuosittain suuria tunteita. Niin epäilemättä tälläkin kertaa.

– Se on merkki siitä, että kilpailuun suhtaudutaan intohimolla ja sitä pidetään tärkeänä. Evento Awards on tapahtuma-alan kotimainen pääkilpailu, jossa jaetaan alan korkeimmat tunnustukset. Jos voittaja juhlii railakkaasti ja häviäjä pettyy syvästi, on selvää, että kyseessä on haluttu palkinto.

 

 

Kuka? Petri Hollmén

• Osallistujatiedon keräämiseen ja hallintaan erikoistuneen Lyytin perustaja ja toimitusjohtaja.

• Valittiin vuoden 2018 Evento Awardsissa Alan vaikuttajaksi.

• Toista kertaa Evento Awards -tuomariston puheenjohtajana. Toiminut sitä ennen tuomariston jäsenenä.