Evento Awards > Medialle

Medialle

23.01.2020

Laatutuomarointi takaa tasapuolisen kilvan

Evento Awardsin tuomarointiin osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi laadunvalvojaa. Heidän tehtävänsä on huolehtia siitä, että tapahtumasarjoihin ilmoitetut työt ovat oikeissa kilpailusarjoissa, että ehdokkaat ovat ilmoittaneet kilpailuhakemuksessaan kaikki tarvittavat tiedot ja että tuomaristolla on käytössään kaikki mahdollinen materiaali reilun kilpailun ja totuuteen perustuvan tuomarityöskentelyn toteutumiseksi.

– Aiempina vuosina Evento Awardsissa on silloin tällöin törmätty väärissä sarjoissa ehdolla oleviin kilpailutöihin. Ne ovat useimmiten olleet töitä, jotka voisivat olla ehdolla useammassakin sarjassa, sanoo Eventon liiketoimintajohtaja Nina Harlin.

– Laatutuomareiden tehtävä on tästä lähtien varmistaa, että kaikki tapahtumatyöt ovat oikeissa kilpailusarjoissa ja ohjeistaa vääriin sarjoihin ilmoittautuneet työt oikeaan osoitteeseen.

Harlin toimii Evento Awardsin kaikkien aikojen ensimmäisenä laadunvalvojana yhdessä tapahtumamarkkinoinnin konsultointiyritys Prime Eventin toimitusjohtaja Juhapekka Koppasen kanssa.

– Me emme halua hienon tapahtuman putoavan kisasta siksi, että se on ilmoitettu väärään sarjaan tai että kilpailuhakemuksesta puuttuu tuomaristolle olennaisia tietoja. Mikäli törmäämme puutteellisiin hakemuksiin, annamme kilpailijoille mahdollisuuden täydentää niitä, Koppanen lisää.

– Laadunvalvonnan hyöty on kahdensuuntaista. Kilpailijoille se varmistaa entistä oikeudenmukaisemmat ja tasapuolisemmat menestyksen mahdollisuudet. Samalla se helpottaa myös tuomariston työtä. Ennen varsinaista tuomarointia tapahtuvasta laadunvalvonnasta on tarkoitus tulla kiinteä osa jokavuotista Evento Awardsia.

– Isossa kuvassa kyse on kilpailun kehittämisestä ja palkintojen arvon kasvattamisesta. Evento Awards onhieno ja näkyvä tapa nostaa esille tapahtuma-alan työtä ja arvostusta, Koppanen toteaa.

Tavoitteita ja verkostoitumista Harlinilla ja Koppasella on yhteenlaskettuna reilun 40 vuoden kokemus tapahtuma-alalta. He jos ketkä tietävät, mihin asioihin ammattilaisen huomio tapahtumia arvioitaessa kiinnittyy.

– Minä tarkastelen tapahtuman tavoitetta ja sitä, miten tapahtuma tukee brändiä. Myös ennakko-odotusten luominen, vieraan osallistaminen ja tapahtumasta jäävä muistijälki ovat kiinnostavia näkökulmia, Harlin luettelee.

Koppanen kertoo ajattelevansa hyvin tavoite- ja ratkaisulähtöisesti – luovuuttakaan unohtamatta.

– Käytännössä se tarkoittaa oikeanlaista tavoitteiden tunnistamista ja kirkastamista, kohderyhmien analysointia sekä käytettävien metodien ja jälkihoidollisten toimien tavoitteita tukevaa suunnittelua ja toteutusta, hän selventää.

– Huomioni keskiössä ovat kohderyhmälähtöiset, tavoitteita tukevat ja tapahtumien vaikuttavuutta kasvattavat toimet sekä tapahtumakokonaisuuden luovuus. Näiden soveltuvuuden ja toimivuuden suhteutan asetettujen tavoitteiden toteutumiseen.

Tämänvuotiselta Evento Awardsilta molemmat laadunvalvojat odottavat korkeatasoisuutta sekä kilpailutöiden että tuomarityöskentelyn osalta.

– Laatutuomarina haluan varmistaa, että Evento Awards kehittyy ja viestii Eventon brändiä alusta loppuun saakka. Kilpailun tulee pysyä laadukkaana ja osallistujia innostavana nyt ja tulevaisuudessa, Harlin summaa.

Koppanen sanoo lataavansa korkeita odotuksia myös itse palkintojuhlaan.

– Palkitsemistapahtumalta odotan vilkasta ja lempeää verkostoitumista sekä virikkeellistä ajatustenvaihtoa tapahtuma-alan ammattilaisten kesken.

Hyvä hakemus on puoli voittoa

Tapahtumasarjojen osallistujilla on vielä reilu viikko aikaa hioa kilpailuhakemuksiaan. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 31. tammikuuta. Mihin asioihin laadunvalvojat toivovat osallistujien kiinnittävän erityistä huomiota hakemusta laatiessaan?

– Arviointikriteereihin kannattaa paneutua ennakolta huolella ja panostaa hakemuksen laadintaan. Taidokkaasti laadittu ja arviointikriteeristön selkeästi huomioiva hakemus luo tuomariston työlle tarvittavan pohjan, Koppanen neuvoo.

– Kilpailussa menestyminen mahdollistaa liiketoiminnan kasvun, joten toivon, että tämänvuotiseen kilpailuun tulee runsaasti hakemuksia.

Myös Harlin painottaa tuomariston tarvitsevan päätöstensä tueksi hyvän materiaalin.

– Tavoitteiden asettelu ja niiden saavuttaminen on ratkaisevaa, samoin toteutuksen laatu, luovuus ja elämyksellisyys. Jos näitä ei avata kunnolla, menee koko osallistuminen hukkaan, hän toteaa.

– Kuitenkin vain osallistumalla voi voittaa. Hyvin laadittu kilpailuhakemus on jo puoli voittoa.

 

Kuka?

Nina Harlin

  • Evento-, Aromi- ja Shaker-lehtien liiketoimintajohtaja ja Evento Awards -kilpailun perustaja.
  • Järjestänyt tapahtumia omien brändien tueksi lähes 20 vuoden ajan. Evento Awards järjestetään tänä vuonna 7. kertaa, ruuan ja juoman ammattilaisten tunnustuspalkinnot jaetaan tammikuun lopussa järjestettävässä PRO-gaalassa 18. kertaa.

Juhapekka Koppanen

  • Tapahtumamarkkinoinnin konsultointiyritys Prime Eventin perustaja ja toimitusjohtaja.
  • Työskennellyt tapahtuma- ja tapahtumamarkkinointitoimistoissa miltei 25 vuotta. Ollut uransa aikana suunnittelemassa ja toteuttamassa yli 2 000 tapahtumaa.