Evento Awards > Medialle

Medialle

13.04.2018

Tekoäly kiinnostaa – Antti Merilehto palkittiin tapahtumien parhaana puhujana

Evento Awardsissa jaettiin tapahtuma-alan tunnustuspalkinnot 13 sarjassa. Voittajien joukossa olivat muun muassa Arctic TreeHouse Hotel, Food Camp Catering ja Logomo. Parhaaksi puhujaksi valittiin tekoälyn asiantuntija Antti Merilehto.

Tapahtuma-alan kokonaisvaltaisesti huomioiva Evento Awards -kilpailu huipentui 12. huhtikuuta Helsingissä Tapahtumakeskus Telakalla järjestettyyn palkintojuhlaan. Tunnustuspalkintoja jaettiin palkintoja 13 kategoriassa. Ammattilaiset kilpailivat omissa sarjoissaan vuoden 2017 aikana toteutuneilla tapahtumatöillä. Lisäksi kilpailun järjestävän Evento-lehden lukijat pääsivät ehdottamaan omia suosikkejaan parhaiksi yhteistyökumppaneiksi. 

Voittajien joukosta löytyvät muun muassa Arctic TreeHouse Hotel, Food Camp Catering sekä edellisen kerran vuonna 2016 voittanut Voice of Finland -ohjelmastakin tuttu Logomo. Alan vaikuttajaksi tuomaristo valitsi osallistujatiedon keräämiseen ja hallintaan erikoistuneen teknologiayritys Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollménin. Yleisön suosikiksi noussut Tapahtumakeskus Koskenranta keräsi yli viidesosan kaikista äänistä. 

Juontaja/Puhuja/Kouluttaja-sarjan voittajaksi valittiin tekoälyn asiantuntija ja Tekoäly – matkaopas johtajalle-kirjan kirjoittaja Antti Merilehto. Kirjan näkökulma on liiketoiminnassa, jossa on myös Merilehdon oma substanssiosaaminen. 

– En ole kiinnostunut tekoälyn lupauksista, vaan siitä, mitä on tapahtunut viimeisen puolentoista vuoden aikana. Elävässä arjessa tapahtuvat asiat ovat niitä, jotka oikeasti vaikuttavat liiketoimintaan, hän sanoo.

Kilpailu järjestettiin viidennen kerran. Aiemmista vuosista poiketen yleisö- ja tapahtumasarjojen ehdokkaat laittoi paremmuusjärjestykseen kaksi erillistä alan ammattilaisista koostuvaa tuomaristoa, ja parhaat tapahtumatyöt selvisivät samana päivänä Kongressi-messuilla järjestetyn pitchaus-tilaisuuden jälkeen.   

Lisätietoja:

Liiketoimintajohtaja Nina Harlin, Keskisuomalainen Oyj, Aikakauslehtiryhmä, puh. 0400 629 400  

eventoawards.fi

 

Esittelykuvat yleisösarjojen voittajista:

https://drive.google.com/drive/folders/1ufEbxl5R9QjK_fq6cSZ57VdG61ofLmUc?usp=sharing

Viralliset kuvat kaikista voittajista (ladattavissa 13.4. aikana)  

https://drive.google.com/drive/folders/11o7WkH_PzBYF1cNPlOjbv5WTnzYzZer5  

 

Evento Awards 2018 -voittajat  

 

YLEISÖSARJAT

Catering-yritys: Food Camp Catering, Helsinki

Tammikuussa 2016 toimintansa aloittaneessa Food Camp Cateringissä yhdistyvät kokemus, laatu, osaaminen ja innovaatiot. Toiminnan kivijalkoja ovat korkeatasoiset raaka-aineet, ammattitaito ja käsityöläisyys sekä moderni makumaailma ja uudet ruokailutavat. Tällä hetkellä yrityksessä on 14 vakituista työntekijää ja noin 30 osa-aikaista keikkatyöläistä, useimmat oman alansa parhaimmistoa.

Esiintyjä/taiteilija: Taikuri ja moottorisahataituri Janne Mustonen, Kouvola 

Nykyisin moottorisaha-jonglöörishow’staan tunnettu Janne Mustonen aloitti esiintymisen vuonna 1995 taikurina. Pian hän alkoi harjoitella jongleerausta, ja vuosituhannen vaihteessa hän lisäsi ohjelmistoonsa tulishow’n. Myöhemmin tulielementti vaihtui erilaisten rajoitusten takia moottorisahoihin. Mustosen esitykset on suunniteltu yritysten asiakastilaisuuksia ja henkilökuntajuhlia varten. Vuosittain hän tekee 80–120 esitystä, joiden kesto on normaalisti noin 30 minuuttia. Mustonen tekee myös lähitaikuutta.

Juontaja/Puhuja/Kouluttaja: tekoälyn asiantuntija Antti Merilehto, Helsinki

Antti Merilehto on tehnyt työuransa digitaalisen liiketoiminnan saralla. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Googlen Euroopan pääkonttorilla. Merilehto puhuu tekoälyn hyödyntämisestä ja digitalisaation tuomasta muutoksesta organisaatioissa. Hän lähestyy aihetta käytännönläheisesti tarjoten konkreettisia esimerkkejä ja työkaluja tekoälyn hyödyntämiseen. Tärkeintä työelämäosaamista on jatkossa empatia, kun koneet hoitavat pelkkää tehokkuutta vaativat tehtävät. Merilehdon kattava kokemus kansainvälisestä liiketoiminnasta tuo puhujan ammattitaitoon laaja-alaisuutta.

MajoituspaikkaArctic TreeHouse Hotel, Rovaniemi 

Marraskuussa 2016 ovensa avannut Arctic TreeHouse Hotel on yhdistelmä ylellistä mukavuutta arktisen luonnon keskellä, lappilaisia perinteitä ja modernia skandinaavista muotoilua.  Majoitustilojen huolella suunnitellun, pesämäisen kodikkuuden vastapainona jokaisesta huoneesta avautuu näkymä metsään ja pohjoiselle taivaalle, näin revontulia ja keskiyön aurinkoa voi ihailla suoraan omasta sängystä. Ravintolassa voi nauttia pohjoisista raaka-aineista valmistettuja herkkuja. Hotelli voitti viime vuonna Worldwide Hospitality Awardseissa Best Innovation in Hotel Concept -palkinnon.

Ravintola/Kahvila: Hotelli-Ravintola Alma, Seinäjoki 

Vanhaan Rautatieläisten taloon restauroitu Hotelli-Ravintola Alma sijaitsee Seinäjoen keskustassa hyvien yhteyksien päässä. Jugendtyylinen ravintolasali kabinetteineen muuntautuu erilaisten tilaisuuksien pitopaikaksi, oli kyse sitten tyky-päivästä, kokouksesta, cocktailtilaisuudesta tai vuosijuhlasta. Almasta löytyy tilat jopa 160 vieraan tapahtumille. Keittiössä käytetään mahdollisimman paljon lähituottajien tuotteita laadusta ja saatavuudesta tinkimättä. Itsenäisenä ravintolana Alma pystyy toteuttamaan asiakkaiden toiveiden mukaiset menut ruokalistan ulkopuoleltakin, kun ne tilataan etukäteen.

Pieni tapahtumapaikka (alle 1 000 hlöä)Hotel Sveitsi, Hyvinkää

Lokakuussa 2017 uudistuneena ovensa avannut Hotel Sveitsi on monipuolinen elämyskeskus sekä kokous- ja tapahtumatalo. Primehotels-ketjuun kuuluvassa hotellissa on useita erilaisia auditorioita, kokoustiloja, kabinetteja ja ravintoloita, jotka muuntuvat moneen. Tarjolla on myös laaja kirjo aktiviteetteja luonnonystäville, liikkujille ja ainutlaatuisia elämyksiä etsiville. Hotellin ravintolat panostavat lähiruoan lisäksi raaka-aineisiin, jotka ovat kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja.

Iso tapahtumapaikka (yli 1 000 hlöä)Logomo, Turku

Toimintansa vuonna 2011 aloittanut Logomo on Turun keskustan kupeessa sijaitseva konsertti-, kokous- ja konferenssitalo, joka yhdistää eläväksi kokonaisuudeksi bisneksen, tapahtumat, työn, taiteen ja viihteen. Muuntuvan tapahtumatalon suunnittelu ja toteutus ovat perustuneet toiminnallisuuteen, joten tiloissa on helppo järjestää lähes mitä tahansa ilman kompromisseja. Tapahtumien laadukkaassa toteuttamisessa auttaa tiivis yhteistyöyritysverkosto. Voitti Evento Awardsissa myös vuonna 2016. 

Alan vaikuttajaLyytin toimitusjohtaja Petri Hollmén, Turku

Osallistujatiedon keräämiseen ja hallintaan erikoistunut teknologiayritysLyyti on useana vuonna sijoittunut Deloitten Technology Fast 50 -listalle. Yrityksen tavoitteena on auttaa asiakkaita kehittämään toimintaansa ja kasvattamaan tulostaan tapahtumien järjestämisen avulla. Lyyti mahdollistaa 50 000 tapahtumaa ja miljoonia kohtaamisia vuosittain ollen Pohjois-Euroopan suurin tapahtumanhallintapalvelu.

Yleisön suosikki: Tapahtumakeskus Koskenranta, Helsinki

Helsingin Vanhankaupunginkoskella sijaitsevassa Imatran Voiman entisessä vesivirtaus- laboratoriossa toimiva Tapahtumakeskus Koskenranta tarjoaa nimensä mukaisesti tapahtuma- ja juhlatilaa kokonaisvaltaisine palveluineen yritysten erilaisiin tarpeisiin. Tiloissa onnistuvat niin kokoukset, seminaarit, juhlat kuin koulutus- ja messutapahtumatkin. Wirtaamo-juhlasalissa on 1 000 neliötä avointa tilaa ja sinne mahtuu 800 henkilöä. Tila on personoitavissa erikokoisille seurueille eri tarpeisiin. Suurin kohderyhmä ovat keskisuuret tapahtumat, joissa vierasmäärä on 200–1 000 henkilöä.  

 

TAPAHTUMA-SARJAT

Messut Sivistyskiihdyttämö / Dare to Learn Yritystapahtuma  Woltti Group  / The Gas Fest 2017

Promootio/Lanseeraustapahtuma Pulp Agency / #yhdessäpöydässä

Kuluttajatapahtuma  Elämys Group / Eurobasket

Henkilöstötapahtuma NJ Production / Tieto Leadership Forum

Grand Prix (tuomaristolta eniten pisteitä kerännyt tapahtumatyö) Woltti Group / The Gas Fest 2017