Evento Awards > Medialle

Medialle

09.10.2019

Uudistuva Evento Awards luottaa vahvoihin kumppanuuksiin ​– lisävoimaa Suomen suurimmilta tapahtumataloilta

Suomen suurimmat tapahtumatalot – Finlandia-talo, Messukeskus, Logomo, Tampere-talo, KOKO Lahti ja Paviljonki – ovat mukana mahdollistamassa viime perjantaina käynnistynyttä Evento Awardsia. Tapahtuma-alan parhaat palkitseva kilpailu suuntaa kohti seitsemättä palkintogaalaansa muidenkin uudistusten siivittämänä: mukana on uusia kilpailusarjoja, pientä hienosäätöä ja entistä enemmän pitchausta.

 

– Yhteistyö maamme suurimpien tapahtumatalojen kanssa tukevoittaa entisestään Evento Awardsin asemaa Suomen merkittävimpänä tapahtuma-alan kilpailuna, iloitsee mittelöä järjestävän Evento-lehden liiketoimintajohtaja Nina Harlin.

– Juuri näiden seinien sisällä järjestetään joka vuosi tuhansia tapahtumia ja tilaisuuksia pienistä kokoontumisista mitä mielikuvituksellisimpiin tapahtumatoteutuksiin. Näiden talojen väki on suomalaisen tapahtuma-alan valiojoukkoa.

Tapahtumatalot verkostoineen tuovat Harlinin mukaan uudenlaisen latauksen Evento Awardsiin osallistumiseen ja kilpailutöiden koolle kutsumiseen.

– Osaamisen ja onnistumisen esittelyyn kannustaminen on suomalaisessa kulttuurissa erityisen tärkeää. Alan huipputoimijoiden keskinäinen sparraus on tavoitteiden ja tuloksellisuuden näkökulmasta isossa roolissa, hän huomauttaa.

– Aitojen kohtaamisten merkitys kasvaa digitalisoituneessa maailmassa jatkuvasti. Sähköinen viestintä tukkii maailman ja menettää tehokkuuttaan, minkä vuoksi kohtaamiset korostuvat entisestään tulevaisuuden päätöstenteossa.

Puhuja-alan painotus kasvaa

Lisäksi Evento Awards on solminut kolmivuotisen yhteistyösopimuksen puhujatoimisto MySpeakerin kanssa. Sen myötä puhuja-alan painotus kilpailussa kasvaa: 20 palkinnosta peräti kolme jaetaan parhaalle puhujalle.

– Tapahtuma-alan kasvaessa kasvaa myös laadukkaan tapahtumasisällön merkitys. Kun tapahtumia on tarjolla joka sormelle, voi osallistujista kilpailla vain sisällöllä, Harlin sanoo.

Uudistuksen myötä edellisvuosilta tutut Juontaja/Puhuja/Kouluttaja- ja Esiintyjä/Taiteilija-sarjat on muovattu uuteen uskoon. Evento Awardsin puhujapalkinto jaetaan nyt Tarinankertojalle, Muutoksentekijälle ja Globaalille vaikuttajalle. Lisäksi palkinnon saa paras Esiintyjä/Juontaja.

– Uudistus alleviivaa osaltaan myös sitä, kuinka paljon erilaisia puhujia markkinoilla on ja kuinka monipuolisesti heidän osaamistaan voi tapahtumissa käyttää, Harlin muistuttaa.

 – Entistä spesifimmät sisältövaatimukset näkyvät puhujabisneksen nousujohteisessa kehityksessä. Onkin vain luonnollista, että puhujat lohkaisevat tästä lähtien suuremman osan myös tapahtuma-alan johtavasta kotimaisesta kilpailusta.

Puhujatoimisto MySpeakerin toimitusjohtajan Johan Sjöstrandin mukaan puhujat eivät aikaisempina vuosina ole saaneet Evento Awardsissa koko sitä huomiota ja kunniaa, jonka he nykypäivänä ansaitsevat.

– Kumppanuutemme myötä tilanne korjaantuu ja puheen sisältö nousee fokukseen. Uudet palkinnot nostavat esiin myös sen, kuinka paljon erilaisia puhujia markkinoilla on, Sjöstrand huomauttaa.

Evento Awardsin ja MySpeakerin kolmivuotinen yhteistyö nostaa puhujat esille kaikkiaan kolmessa kilpailukategoriassa.

Tarinankertojana palkitaan vaikuttava, inspiroiva ja motivoiva puhuja, joka muuttaa pysyvästi kuulijansa elämää omakohtaisten tarinoiden ja kokemusten kautta. Muutoksentekijä on puolestaan oman alansa edelläkävijä, jonka puhe haastaa kuulijoita yllättävillä näkökulmilla. Globaalin vaikuttajan palkinto ojennetaan kotimaiselle puhujalle, jonka aihe koskettaa ja vaikuttaa maailmanlaajuisesti.

– MySpeakerin toiminnan ydin on mahdollistaa muutokseen motivoiva, kipinöivä kohtaaminen puhujan ja kuulijan välillä. Siksi on luontevaa, että uusi kumppani ojentaa auttavan kätensä myös Evento Awardsin ehdokasasettelussa, Harlin ja Sjöstrand toteavat.

Evento Awards -kilpailusivustolla on jokaiseen puhujakategoriaan ehdolla 11 puhujaa, joita yleisö voi äänestää. Lisäksi mukaan voi ehdottaa omia suosikkejaan. Finaaliin nousee jokaisesta kategoriasta kolme kilpailijaa.

– Tapahtumat ja henkilökohtaiset kontaktit ovat vaikuttavin tapa kohdata ihmisiä sähköisessä nykymaailmassa. Yhteistyöllä toivomme herättelevämme tapahtumajärjestäjiä ja -yleisöä ymmärtämään, kuinka kriittinen merkitys vaikuttavalla puheella on onnistuneen tapahtuman ytimessä, Harlin ja Sjöstrand summaavat.

Uusia sarjoja ja hienosäätöä

Lisää kilpailusarjoja on syntynyt myös yritys- ja kuluttajatapahtumien ympärille. Kilpailussa palkitaan nyt ensimmäistä kertaa erikseen sekä osallistujille maksuttomat että maksulliset toteutukset. Myös viime kerralla lanseerattu uusi kilpailusarja, Tapahtumatoteuttaja, siirtyy tapahtumasarjojen tuomariston arvioitavaksi.

– Tapahtumia strategisten tavoitteidensa saavuttamiseen käyttävä inhouse-osaaja ei välttämättä näy isoina juhlina tai festareina suurelle yleisölle. Siksi pidimme tärkeänä, että tapahtumatoteuttaja valitaan tästä lähtien osana tapahtuma-ammattilaisten ilmoittamia ja tuomaroimia tapahtumasarjoja, Evento Awardsin tuomariston puheenjohtaja Petri Hollmén perustelee.

Pienet ja isot tapahtumapaikat kilpailevat tuttuun tapoihin omissa sarjoissaan. Aiemmin 1 000 henkilössä kulkenut raja on kuitenkin laskettu tänä vuonna 600:aan.

Pitchaus laajenee kaikkiin kilpailusarjoihin

Evento Awardsin tapahtumasarjoihin kaksi vuotta sitten lanseerattu pitchaus tulee tällä kertaa myös osaksi yleisösarjoja. Kaikille avoimessa pitchaustilaisuudessa tuomaristolle pääsevät siis esiintymään koko kilpailun kaikki finalistit.

– Kilpailuhakemuksesta ei aina käy ilmi kaikki se, mikä tuomaristoa kiinnostaa. Pitchauksella tämä puute saadaan korjattua, Petri Hollmén toteaa.

Nina Harlin muistuttaa pitchauksen myös tuovan kilpailun finalistit lähemmäs suurta yleisöä.

– Pitchaustilaisuudet järjestetään tuttuun tapaan Kongressimessuilla Messukeskuksessa. Finalistien töihin ja toimintaan tutustuminen tuo mielenkiintoista lisäsisältöä messupäivään ja toivottavasti edesauttaa uusien tapahtumakumppanuuksien syntymistä.

 

 

Evento Awards on Suomen ainoa valtakunnallinen tapahtuma-alan kilpailu, joka palkitsee koko laajan alan parhaat osaajat. Kilpailun järjestää tapahtumien, kohtaamisten ja elämysten ammattilehti Evento, joka toimii kilpailun puolueettomana alustana, mediakanavana ja ammattitaidon esiin nostajana. 

Tapahtuma-alan huiput ja tilaisuuksien napakympit palkitaan Helsingissä 26.3.2020.